Обучение на обучаващи по проект GEP VET "Развитие на предприемаческия потенциал в институции за професионално обучение" | ДП Българо-Германски център за професионално обучение клон Плевен
bgdeen
06
фев
2015

Обучение на обучаващи по проект GEP VET „Развитие на предприемаческия потенциал в институции за професионално обучение“

Темата за изграждане и развитие на умения за проактивност и предприемчивост става все по-актуална в наши дни. Как да провокираме предприемаческия дух в себе си и в служителите си? Какви качества са нужни, за да бъде успешен един начинаещ предприемач или дори всеки инициативен човек в своята дейност? Могат ли те да бъдат изградени и развивани?

На тези въпроси си отговаряха участниците в обучението по проект GEP VET – „Развитие на предприемаческия потенциал в институции за професионално обучение„, което беше проведено от 04.02.2015 до 06.02.2015 в ДП „Българо-германски център за професионално обучение“ – клон Плевен. Обучаващи от всички клонове на ДП БГЦПО бяха запознати с разработените по проекта модули и материали за обучение по шест категории меки умения за предприемачество и предприемчивост. Гост-лекторът Светлан Станоев от Бизнес институт запозна обучаващите с изцяло практични инструменти за анализ и оценка на потенциала на една бизнес идея и за описване и визуализиране на бизнес модел, а Маргарита Колчева от Катро България им разкри колко е важна емоционалната интелигентност за професионалните успехи и как да бъдат креативни в решаването на проблеми и търсенето на пътища за постигане на желаните цели. Участниците съпреживяха и сами изпробваха методи за търсене и идентифициране на възможности, както и за анализ на риска – съставна част на всеки бизнес. Игрови методи, откровени дискусии и интерактивни дейности поддържаха интереса и любопитството на обучаващите по време на семинара.

Обучаващите обсъдиха също така интегрирането на материалите и инструментариума, разработени по проекта, в предлаганото от ДП БГЦПО обучение по ключова компетентност „Инициативност и предприемачество“. Това ще го направи по-ефективно, атрактивно и адаптивно към нуждите на целевата група.

 

P1100700  P1100703_320x240   P1100726_320x240
P1100732_320x240   P1100764_320x240   P1100773

 

Партньори по проекта са: 

Координатор – КАТРО България ЕООД, София, България
www.catro.com

SPI – Sociedade Portuguesa de Inovacao S.A.
Порто, Португалия
www.spi.pt

BUPNET GmbH,
Гьотинген, Германия
www.bupnet.de

die Berater® – Братислава, Словакия
www.dieberater.sk

The Business Institute – София, България
www.thebusinessinstitute.eu

Държавно предприятие „Българо-Германски център
за професионално обучение“ София, България
www.dp.bgcpo.bg

 

Александра Тодорова, Експерт "Връзки с обществеността и организатор обучение"