Наградени бяха участниците в конкурс за написване на есе и изработка на оригинален продукт в рамките на Европейската седмица на професионалните умения VET WEEK 2020 | ДП Българо-Германски център за професионално обучение клон Плевен
bgdeen
16
ное
2020

Наградени бяха участниците в конкурс за написване на есе и изработка на оригинален продукт в рамките на Европейската седмица на професионалните умения VET WEEK 2020

VET WEEKНагради за участниците в конкурс:

 Категория 1: „Написване на есе на тема „Как професионалното обучение ми помогна да открия своето призвание“

 Категория 2: „Изработка на оригинален продукт (творба, произведение), разкриващ придобитите по време на обучението професионални умения“

 в рамките на Европейската седмица на професионалните умения

На 13.11.2020 год. в Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение“ – ДП БГЦПО, клон Плевен, в ограничен кръг поради епидемичните мерки, се състоя официалното връчване на наградите на победителите от обявения от ДП БГЦПО клон Плевен и Сдружение на институциите за професионално обучение в България (СИПОБ) конкурс за написване на есе и изработка на оригинален продукт, демонстриращ усвоените по време на обучението професионални умения.

Конкурсът е регистриран като събитие в рамките на Европейската седмица на професионалните умения (09.11.2020-13.11.2020) и е част от дейностите по проект Erasmus+Programme, KA3 Project „VET UP For the excellence in vocational education in Europe“, № 609082-EPP-1-2019-1-ES-EPPKA3-VET-NETPAR.

На предизвикателството откликнаха 34 участници – настоящи и бивши курсисти на ДП БГЦПО клон Плевен, в обучения по специалности: „Компютърни мрежи“, „Графичен дизайн“, „Подпомагане на възрастни“, „Маникюр, педикюр и ноктопластика“, „Заваряване“, „Помощник-възпитател“, „Текстообработване“, „Програмно осигуряване“, „Административно обслужване“, „Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечение“ и „Производство на кулинарни изделия и напитки“.

В категория „Написване на есе на тема „Как професионалното обучение ми помогна да открия своето призвание“:

– първа награда спечели есето на Гергана Узунова от курс „Подпомагане на възрастни“, което по трогателен начин описва ролята на социалния асистент като „работлива пчеличка“,

– второ място е присъдено на есето „Дързостта на възрастта“ на Силвия Тодорова от курс „Компютърни мрежи“,

– трета награда спечели Даниела Дакова, курс „Маникюр, педикюр и ноктопластика“ с есе „Гнездо на сбъднати мечти“.

В другата категория – „Изработка на оригинален продукт (творба, произведение), разкриващ придобитите по време на обучението професионални умения“, спечели с единодушна подкрепа на комисията за оценяване на резултатите и на независимата публика – „Робот от отпадъчни материали“ на Цветомир Петров от курс „Заваряване“.

  • Второ място зае прецизно изработената „3D пчеличка“, развяваща флаг на ДП БГЦПО клон Плевен, на Велислава Шумова от курс „Подпомагане на възрастни“.
  • Трето място е отредено на оригинална „Кола-царевица“ от природни материали на Габриела Пановска от курс „Помощник-възпитател“, която се причислява към особено полезните за развиване на детското въображение играчки-самоделки.

При оценяване на резултатите Комисията за оценка, включваща преподаватели от различни професионални направления, се ръководи от критерии като оригиналност, качество на изпълнение, сложност и приложимост.

Отличените победители в двете категории получиха предметни награди, свързани с професията, по която се обучават в момента и ще упражняват в бъдеще след успешно приключване на тяхното обучение.

Специални грамоти получиха:

Изабела Христова за „Млад талант“ за изработения от нея маникюр с лого на ДП БГЦПО клон Плевен;

Виолета Кръстева, Веселинка Кънева, Цветелина Илиева, Костадин Георгиев, Екатерина Иванова и Ралица Тонкова за разработване на графичен дизайн с рекламна цел;

Десислава Паньовска от пилотно обучение „Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечение“ за кулинарен талант, изявен посредством приготвена и декорирана от нея торта.

Грамоти за изключителен принос за разработване на демонстрационен макет с учебна цел са връчени на работен екип от курс „Компютърни мрежи“, в състав: Месут Сеферов, Силвия Тодорова, Юлия Николова, Вихрен Копчев, Ивайло Иванов и Красимир Вътев.

Всички останали участници получиха грамоти за участие и добро представяне.

Поради големия успех на инициативата ДП БГЦПО клон Плевен ще направи поредица от публикации „Под знака на предизвикателството“ в своя сайт с цел популяризиране на резултатите от конкурса до по-широк кръг от читатели.

БЛАГОДАРИМ НА УЧАСТНИЦИТЕ ЗА ПРЕКРАСНОТО ИМ ПРЕДСТАВЯНЕ!

 УМЕНИЯТА СА ВАЖНИ ЗА ВСИЧКИ – ДА ГИ ПРИДОБИВАМЕ ПОСТОЯННО!

P1200092 P1200117 P1200156 P1200102P1200124P1200208 P1200203  P1200192P1200259 P1200003P1200213 P1200214 P1200221 P1200226 P1200232P1200251P1200033P1200284P1200279 P1200275