Гора от шестици в курс "Помощник-възпитател" | ДП Българо-Германски център за професионално обучение клон Плевен
bgdeen
17
юни
2021

Гора от шестици в курс „Помощник-възпитател“

На 16.06.2021 г., за първи път междинното оценяване на практическите занятия по проф. „Помощник -възпитател“ беше проведено на демократичен принцип – с участието на всичи обучаеми.

Всеки имаше възможността да представи своите произведения, а те не бяха никак малко на фона на сравнително краткото време, с което участниците в обучението разполагаха.

Оценката се поставяше от групата, а произведенията впечатляваха с разнообразие и оригиналност – картички, изработени посредством квилинг техника, моливници и декоративни шишета, декопаж върху дървена дъска за рязане и подложки за чаши, картини от копчета и пана от пластелин. Прецизност, въображение и много настроение, лъхаше от творбите.

Особен интерес предизвикаха играчките самоделки и играчките с използване на материали „втори живот“ – напр. таралеж за научаване на числата, лейка, въртележка и др.

Ръководството остана възхитено от комбинацията на българския и германския флаг във формата на сърце, символ на Българо-германския център за професионално обучение.

Участниците споделиха, че им е особено приятно да творят в приятелската и позитивна атмосфера, създадена от преподавателя г-жа Румяна Кирилова и персонала. Взаимопомощ и дори случай на менторинг и насърчаване на един участник от страна на друг са изключително положителни аспекти от екипната работа по време на практиката.

„Много съм доволна от обучението“, споделя Камелия от курс „Помощник възпитател“. Първият ден бях малко резервирана и не знаех какво да очаквам, но след това бях увлечена от това, колко полезно и забавно е обучението. Всички тук са усмиханти и позитивни.“

На обучаемите им предстои още работа по сериозни казуси като: „Детето се бие“ и „Детето се тръшка“, което ще ги подготви за реални ситуации и за ключови аспекти от професията.

Пожелаваме успех на всички лъчезарни участници и да продължават все така със същия ентусиазъм!

P1200578 P1200551 P1200553 P1200594 P1200621